23 Aralık 2008 Salı

BAYAN FUTBOL TURNUVASI BAYANLAR İÇİN BÜYÜK ŞANS

BAYANLAR FUTBOLU
Bayanlar futbol turnuvası Türkiye genelinde yaklaşık olarak 3 yıllık bir zaman süresince gelişme göstermiş ve gün geçtikçe Türkiye ve dünyada çeşitli destekler alarak iyi yerlere gelen bir alan oldu.

Bu anlamda şunu söylemek gerekirse bayanların Futbola yakından ilgisi bizi sevindiriyor ve bayanlara verilen destekten herkes mutlu oluyor. En önemli nokta, futbol spor olarak sadece erkeklere özgü değil. Bayanların da bu alanda başarılı olacağı bir spor olacaktır. Bu Türkiye için önemli bir devrin başlangıcı. Türkiye'deki bayanlara yönelik sporun her alanındaki çalışma, toplumumuzda bayanlara yeni umutlar kazandırır. Çağdaşlaşma yönünde çok önemli bir adım bu.

Bence bu yıl Aydın'da yapılacak olan bayanlararası futbol turnuvası Türkiye genelinde büyük ses getirecektir. Bu organizasyonun Ege Bölgesi'nde olmasını ayrı bir güzellik olarak görmek gerekir. Çünkü Ege Bölgesi bu alanda büyük bir atılımı başarabilecek ve bu yükü taşıyabilecek bir bölge.

Ve Ege'den bütün bayanların bu turnuvaya katılmasını isterim. Aydın'da yapılacak olan bayan futbol turnuvasına katılacak bayan arkadaşlarımızı kutlar ve kendilerini cesaretlerinden dolayı tebrik ederim.

Turnuvayı organize eden aydinamator.com sitesine bu büyük organizasyonu üstlenmesinden dolayı ayrıca teşekkür ederim ve başarılar dilerim...

Volkan Parlakgöz

aydinamator.com site Yorumcusu


ABD bayan futbolunun uzun zamandır yüksek seviyede korunmasının sırrı

(GMT+08:00) 2008-12-17 13:57:21 cri

20 Yaşından Küçük Genç Bayanlar 2008 Dünya Futbol Şampiyonası 7 Aralık'ta Şili'de sona erdi. ABD milli takımı bir kez daha en yüksek ödül kürsüsüne çıktı. Böylece, ABD bayan futbol takımı Olimpiyat Oyunları'nda üç, Dünya Kupası'nda iki kez şampiyon oldu. Bayan futbolu yüksek seviyesini nasıl bu kadar uzun zamandır koruyor? Bunun sırrı "Mutlu Futbol" ve "Kampüs Futbolu".

ABD'li genç kızlar, 20'den fazla yarışma gününü şarkılar söyleyerek ve dans ederek geçirdi. ABD'li kızlar, bu kadar rahat ve neşeli bir ortamda, sonunda şampiyonluk elde etti. Bu, sanki inanılmaz bir gerçek.

Yarı finalde Almanya takımıyla karşılaşacak olan ABD'li futbolcular, maç arifesinde akşam yemeğinden sonra popüler şarkıları yüksek sesle söyleyerek Latin müziği eşliğinde dans ediyorlardı. Aynı otelde kalan Almanya milli takımına göre çok farklı davranan ABD milli takımının başteknik direktörü Tony Dicicco şunları söyledi:

"Futbolcularımızın futbola sevgisini korumalıyız. Eğer sevmezlerse futbol oynamaya devam etmezler. Bu nedenle futbol zevk dolu bir spor dalı olmalıdır."

Tony Dicicco'ya göre, ABD'de birçok anne-baba, çocukları küçükken toplu halde yapılan sporlara katılmalarını istiyor. Bu, sağlığı geliştirmenin yanı sıra, çocuklarda dayanışma bilincini de arttırıyor. Bu açıdan futbol, basketbol ve rugby iyi spor dallarıdır. Futbol antrenmanlarının zevkle yapılmasına önem verilmesi ve ABD bayan futbol milli takımının çok başarılı olması, daha fazla sayıda ABD'li kızın bu spora katılmasını sağladı. Tony Dicicco, ABD'de futbol teknik direktörlerinin görevlerinin diğer ülkelerin teknik direktörlerine göre tamamen farklı olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"ABD'de teknik direktörlerin en önemli çalışmalarından biri, futbolcuların futbola ilgi duymasını ve onların kendiliğinden daha fazla antrenman yapmasını sağlamaktır."

Birçok ABD'li futbolcunun anne-babası, çocuklarını teşvik etmek için bu defa özel olarak Şili'ye gittiler. Ellie Reed'in anne-babası da Şili'ye gitti. Karı-koca, gazetecilere verdiği demeçte, 6 yaşında yerel spor kulübüne gönderdikleri kızları Ellie'nin basketbol, jimnastik, futbol ve yüzme öğrendiğini söyledi. 12 yaşındayken Ellie'nin yalnızca futbol antremanlarına katılmaya karar verdiğini, çünkü futboldan daha fazla zevk aldığını belirten anne-babası, bundan sonra Ellie'nin okulda öğrenim görmenin yanı sıra, kulübün ve okulun futbol antrenmanlarına da katıldığını, bu etkinlikler için çok zamanını ayırmasına rağmen derslerinin bundan etkilenmediğini ifade etti. Ellie'nin annesi bu konuda şunları söyledi:

"Bence, futbol oynamak bazı açılardan Ellie'nin zamanını daha iyi değerlendirmesine yardımcı oluyor. Çünkü biliyor ki, futbolu çok seviyor, futbol antremanlarına çok zaman ayırdı. Aynı zamanda derslerini çalışması da gerekiyor. Böylece zamanını daha verimli olarak değerlendiriyor."

Takımda futbol seven kızların sürekli bulunması, ABD bayan futbolunun kesintisiz gelişmesi için zemin hazırladı. Takımın gelişmesini sağlayan en önemli güç ise, çok yaygın olan kampüs futbolu. Tony Dicicco, üniversite liginin ABD bayan futbolunun gelişmesini çok hızlandırdığına işaret ederek şunları söyledi:

"ABD'de üniversitelerde düzenlenen bayan futbol liginde son derece önemli maçlar yapılır. Takımdaki tüm futbolcularımız üniversitelerden geliyor, üniversiteler onların gelişmesi için çok yararlıdır. Bence bu, futbolun gelişmesini sağlayan en iyi yöntemdir. Çünkü kültürel bilgileri edinmenin yanı sıra futbol da oynayabilirsiniz. Bu çok iyi bir dengedir."

ABD'de futbol oynayan çok sayıda kız var. ABD Başkanlığı'na yeni seçilen Barack Obama'nın kızı Malia Obama da bu kızlardan biri. Malia Obama, Chicago'daki genç ve çocuk spor kulübünde futbol oynuyor. Tony Dicicco, bunun ABD'de bayan futbolunun yaygınlaştırılması için çok yararlı olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

"Aslında ABD Başkanı Barack Obama'nın iki kızının futbol oynamasını arzuluyorum. Çünkü böylece futbol daha popüler olacak. Eğer başkan bayan futbol maçlarını izliyorsa, bu, futbolun ABD'de gelişmesi için çok yararlı olacak!"

1000. kulüp tescil edildi!

Tarih18 Aralık 2008 , 15:43


1000. kulüp tescil edildi!

Federasyondan yapılan açıklamada, yönetim kurulunun Konya'da yaptığı toplantıda, TFF'ye 1000. kulübün tescil işlemini onayladığı kaydedildi.

Bursa'da kurulan bayan futbol kulübü Hüseyin Özdilek Tekstil Meslek Lisesi Spor'un, TFF'ye tescil edilen 1000. kulüp olduğu bildirildi.

Bayan Yiğidolar geliyor!

Tarih05 Aralık 2008 , 10:58

Bayan Yiğidolar geliyor!

HABER İLE İLGİLİ TAKIMLAR

Ligde geçen sezon ''3 Büyükler'' olarak bilinen Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş ile birlikte şampiyonluğu kovalayan, sezon sonunda şampiyonluğu kıl payı kaçıran ve elde ettiği başarıyla taraflı tarafsız tüm futbolseverlerin beğenisini toplayan Sivasspor, futbol sahalarında bayan futbol takımı ile de boy göstermek istiyor.

Bayan futbol takımı kurmayı planlayan kırmızı-beyazlı ekip, Sivas'taki okullarda eğitim gören, futbol oynamaya istekli olan ve okul takımlarında yer alan 12-14 yaş arası genç kızları kuracağı takıma katmayı düşünüyor.

-''FUTBOLA RENK KATACAKLARI KESİN''-
Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun yaptığı açıklamada, ''Galiba Futbol Federasyonu, önümüzdeki sezondan itibaren Süper Lig'deki takımlara bayan futbol takımı mecburiyeti getiriyor'' dedi.

Bu kapsamda Sivasspor olarak bayan futbol takımı kurmak için çalışma yapacaklarını belirten Uygun, ''Sivas'ta okullararası kız futbol takımlarının müsabakaları yapılıyor. 12-14 yaş arası genç kızlarımız bu müsabakalarda futbol oynuyor. Biz de o mecburiyet geldiğinden itibaren futbol oynamaya aşkı olan bu bayan futbolcularımıza imkan sağlayarak bir takım kurmayı düşünüyoruz'' diye konuştu.

Uygun, şunları kaydetti:
''Futbolun içerisinde bayanların olması veya onların tribünde bizleri izlemesi ve futbol ortamında bulunması, küfürleri engelleyecektir, futbolun daha güzelleşmesini sağlayacaktır. Bayanlar futbolda başarılı olmak istiyorlar, arzuluyorlar. Tabi erkekler gibi olma şansları yok ama, açıkçası futbola renk katacakları kesin. O renkle birlikte de centilmenliği ortaya çıkaracakları kesin. Evde oturan bayanlarımızı da futbola çekmek, onların da bu renk cümbüşünün içerisinde olmasını sağlamak açıkçası gökkuşağı gibi bir güzellik olacaktır diye düşünüyorum.''

21 Aralık 2008 Pazar

Bayanlar 1. Ligi 3. hafta sonuçları ve puan durumu





3. HAFTA PUAN DURUMU













O G B M A Y AV P
1.GAZİ ÜNİVERSİTESİSPOR 3 3 0 0 13 3 10 9
2.SAKARYA YENİKENT GÜNEŞSPOR 3 3 0 0 10 1 9 9
3.TRABZONSPOR A.Ş. 3 3 0 0 6 2 4 9
4.KONAK BEL. 3 2 0 1 7 1 6 6
5.KARTALSPOR 3 2 0 1 7 10 -3 6
6.BUCASPOR 3 1 0 2 2 3 -1 3
7.MERSİNGÜCÜ CENGİZ TOPELSPOR 3 1 0 2 4 6 -2 3
8.YALISPOR 3 0 0 3 4 8 -4 0
9.MERSİN CAMSPOR 3 0 0 3 2 10 -8 0
10.ZEYTİNBURNUSPOR 3 0 0 3 1 12 -11 0

Not: Ligler statüsüne göre takımların birbiriyle oynadıkları tüm müsabakalar tamamlandıktan sonra, eş puana sahip takımlar kendi aralarındaki müsabaka sonuçlarına göre sıralanacaktır.










3. HAFTA MAÇ SONUÇLARI






21.12.2008 12:00
MERSİN CAMSPOR 0 - 3 SAKARYA YENİKENT GÜNEŞSPOR Detaylar Detaylar
21.12.2008 12:30
YALISPOR 1 - 2 MERSİNGÜCÜ CENGİZ TOPELSPOR Detaylar Detaylar
21.12.2008 12:30
ZEYTİNBURNUSPOR 1 - 3 KARTALSPOR Detaylar Detaylar
21.12.2008 13:00
GAZİ ÜNİVERSİTESİSPOR 2 - 1 BUCASPOR Detaylar Detaylar
21.12.2008 13:00
KONAK BEL. 0 - 1 TRABZONSPOR A.Ş. Detaylar Detaylar

Bayanlar 2. Ligi 1. Kademe fikstürü yayınlandı

Bayanlar 2. Ligi 1. Kademe fikstürü yayınlandı 19.12.2008

Bayanlar 2. Ligi 1. Kademe fikstürü yayınlandı

2008-2009 Sezonu Bayanlar 2. Ligi 1. Kademe gruplarının fikstürü açıklandı. Bayanlar 2. Ligi 1. hafta müsabakaları 28 Aralık 2008 tarihinde oynanacak.

2. Lig maçları iki kademe üzerinden yapılacak. 19 takımın katılacağı 1. Kademe maçları 4 grupta oynanacak. 4 gruptan 3'ü 5'er, 1'i de 4 takımdan oluşacak. Çift devreli lig usulüne göre deplasmanlı olarak oynanacak 1. Kademe maçlarının ardından, 5'er takımlı gruplarda ilk 3'e, 4 takımlı grupta ise ilk 2'ye giren 11 takım 2. Kademeye yükselecek. 2. Kademe maçlarında ilk dört sırayı alan takımlar 1. Lig'e yükselmeye hak kazanacak.

ayrntılı bilgi için: http://www.tff.org/default.aspx?pageID=341&ftxtID=5745

A Bayan Milli Takım, UEFA Mini Turnuvası'nda birinci oldu

A Bayan Milli Takım, UEFA Mini Turnuvası'nda birinci oldu 19.12.2008

A Bayan Milli Takım, UEFA Mini Turnuvasında birinci oldu

Bayan Milli Takımlar Sorumlusu Hamdi Aslan yönetimindeki A Bayan Milli Takımımız, Sakarya ve Kocaeli'nde düzenlenen UEFA A Bayanlar Mini Turnuvası'ndaki ikinci ve son maçında Letonya'yı 5-0 yenerek birinci oldu.

Kocaeli İsmetpaşa Stadı'nda oynanan karşılaşmada gollerimizi, 4. dakikada Seval KIRAÇ, 8 ve 19. dakikada Reyhan ŞEKER, 48. dakikada Bilgin DEFTERLİ ve 88. dakikada Ebru GELİRLİ kaydetti.

A Bayan Milli Takımımızın kadrosunda şu oyuncular bulunuyor:

Lütfiye ERCİMEN, Kezban GÜLŞEN, Reyhan ŞEKER, Duygu YILMAZ (Ankara - Gazi Üniversitesi S.K.), Seval KIRAÇ (İstanbul - Kartal S.K.), Ebru GELİRLİ (İstanbul - Marmara Üniversitesi S.K.), Nurcan ÇELİK (İstanbul - Zeytinburnu S.K.), Başak ERSOY (Mersin - Cam S.K.), Çiğdem BELCİ (Mersin - Mersingücü Cengiz Topel S.K.), Mevlüde ÖZTÜRK, Meryem ÖZYUMŞAK, Esra EROL, Pelinay TOHUMCU (Sakarya - Yenikent Güneş Spor), Yeliz DEMİR (Trabzon - Trabzon S.K.), Bilgin DEFTERLİ (Almanya - FFC Brauweiler Pulheim 2000), Cansu YAĞ (Almanya - FSC Mönchengladbach), Deniz ÖZER (Almanya - SG Essen Schönebeck), Filiz HEILMANN (Almanya - MTV Mellendorf), Burcu DÜNER, Nadire İNAN (Almanya - SG Wattenscheid 09), Aylin YAREN (İsveç - LDB FC Malmö).

Milli Takımımızın yanı sıra Hırvatistan ve Letonya'nın mücadele edeceği UEFA A Bayanlar Mini Turnuvası maç programı şöyle:

Tarih-Saat

Ev Sahibi

Skor

Misafir

Stat - Yer

15.12.2008 -13:30

Türkiye

2 - 2

Hırvatistan

Atatürk Stadı - Sakarya

17.12.2008 -13:30

Letonya

0 - 3

Hırvatistan

Atatürk Stadı - Sakarya

19.12.2008 -13:30

Türkiye

5 - 0

Letonya

İsmetpaşa Stadı - Kocaeli


Bayanlar Mini Turnuvası'nda Hırvatisan Letonya'yı 3-0 yendi

Sakarya ve Kocaeli'nde düzenlenen UEFA A Bayanlar Mini Turnuvası'ndaki bugün oynanan karşılaşmada Hırvatistan Letonya'yı 3-0 yendi. Hırvatistan'ın 3 golünü de Katarina Kolar kaydetti.

Bayan Milli Takımlar Sorumlusu Hamdi Aslan yönetimindeki A Bayan Milli Takımımız, ilk maçında Hırvatistan ile 2-2 berabere kalmıştı. Sakarya Atatürk Stadı'nda oynanan karşılaşmada Milli Takımımızın gollerini 28. dakikada Reyhan Şeker ve 90+1. dakikada Seval Kıraç kaydederken, Hırvatistan'ın gollerini 48. dakikada Sandra Rigiç ve 75. dakikada Katarina Kolar attı.

A Bayan Milli Takımımız, 19 Aralık 2008 Cuma günü Kocaeli İsmetpaşa Stadı'nda saat 13.30'da Letonya ile karşılaşacak.

A Bayan Milli Takımımızın kadrosunda şu oyuncular bulunuyor:

Lütfiye ERCİMEN, Kezban GÜLŞEN, Reyhan ŞEKER, Duygu YILMAZ (Ankara - Gazi Üniversitesi S.K.), Seval KIRAÇ (İstanbul - Kartal S.K.), Ebru GELİRLİ (İstanbul - Marmara Üniversitesi S.K.), Nurcan ÇELİK (İstanbul - Zeytinburnu S.K.), Başak ERSOY (Mersin - Cam S.K.), Çiğdem BELCİ (Mersin - Mersingücü Cengiz Topel S.K.), Mevlüde ÖZTÜRK, Meryem ÖZYUMŞAK, Esra EROL, Pelinay TOHUMCU (Sakarya - Yenikent Güneş Spor), Yeliz DEMİR (Trabzon - Trabzon S.K.), Bilgin DEFTERLİ (Almanya - FFC Brauweiler Pulheim 2000), Cansu YAĞ (Almanya - FSC Mönchengladbach), Deniz ÖZER (Almanya - SG Essen Schönebeck), Filiz HEILMANN (Almanya - MTV Mellendorf), Burcu DÜNER, Nadire İNAN (Almanya - SG Wattenscheid 09), Aylin YAREN (İsveç - LDB FC Malmö).

Milli Takımımızın yanı sıra Hırvatistan ve Letonya'nın mücadele eden UEFA A Bayanlar Mini Turnuvası maç programı şöyle:

Tarih-Saat

Ev Sahibi

Skor

Misafir

Stat - Yer

15.12.2008 -13:30

Türkiye

2 - 2

Hırvatistan

Atatürk Stadı - Sakarya

17.12.2008 -13:30

Letonya

0 - 3

Hırvatistan

Atatürk Stadı - Sakarya

19.12.2008 -13:30

Türkiye

-

Letonya

İsmetpaşa Stadı - Kocaeli

20 Aralık 2008 Cumartesi

BUCASPORLU FUTBOLCU KIZLAR PARA İÇİN İSYAN ÇIKARDI..





Tarih : 10.12.2008 - 14:08:43


Bayanlar Futbol 1.Liginde Konak Belediyesporla birlikte İzmiri temsil eden Bucaspor bayan futbol takımın oyuncuları para için isyan etti... Kulüpdeki ekonomik sorunlar yüzünden takım da dağılma aşamasına geldi.

Sarı-lacivertli ekibin U 19 Milli Takımı’nda da forma giyen oyuncularından İlknur Ülker’in, sezon başlamadan Mersingücü’yle anlaşmasının ardından, diğer futbolcuların da transfer tekliflerini değerlendirmeye hazırlandıkları bildirildi. Bayanlar kategorisinde elde ettiği başarılarla İzmirlilerin göğsünü kabartan takımda, sekiz milli oyuncu bulunuyor.

Yöneticilerin kendilerine yeterince ilgi göstermemesinden yakınan oyuncular, “Diğer takımlarda forma giyen arkadaşlarımız, en azından ayda 300-400 lira maaş alırken, bize hiçbir ödeme yapılmıyor. Defalarca söz verildi ama değişen bir şey yok. Artık bıçak kemiğe dayandı. Para verilmezse biz de başımızın çaresine bakacağız” dediler.


Editör : Kimseduymasın
kaynak: kimseduymasın.com

17 Aralık 2008 Çarşamba

Bayanlar 1.Ligi - 3 . Hafta

Bayanlar 1.Ligi - 3 . Hafta

Tarih-Saat Stat Ev Sahibi Takım Skor Misafir Takım Hakemler
21.12.2008
12:00
YENİŞEHİR MERSİN CAMSPOR - SAKARYA YENİKENT GÜNEŞSPOR
21.12.2008
12:30
İDEALTEPE SAHASI YALISPOR - MERSİNGÜCÜ CENGİZ TOPELSPOR
21.12.2008
12:30
BAKIRKÖY BELEDİYE SAHASI ZEYTİNBURNUSPOR - KARTALSPOR
21.12.2008
13:00
ATATÜRK 1 NOLU YAN SAHA KONAK BEL. - TRABZONSPOR A.Ş.
21.12.2008
13:00
ALTINDAĞ BELEDİYE GAZİ ÜNİVERSİTESİSPOR - BUCASPOR


Bayanlar 2. Ligi kuraları çekildi

Bayanlar 2. Ligi kuraları çekildi 17.12.2008

Bayanlar 2. Ligi kuraları çekildi

2008-2009 Sezonu Bayanlar 2. Ligi kuraları Ankara'da çekildi.

2. Lig maçları iki kademe üzerinden yapılacak. 19 takımın katılacağı 1. Kademe maçları 4 grupta oynanacak. 4 gruptan 3'ü 5'er, 1'i de 4 takımdan oluşacak. Çift devreli lig usulüne göre deplasmanlı olarak oynanacak 1. Kademe maçlarının ardından, 5'er takımlı gruplarda ilk 3'e, 4 takımlı grupta ise ilk 2'ye giren 11 takım 2. Kademeye yükselecek. 2. Kademe maçlarında ilk dört sırayı alan takımlar 1. Lig'e yükselmeye hak kazanacak.

Bayanlar 2. Ligi 1. hafta müsabakaları 28 Aralık 2008 tarihinde oynanacak.

Çekilen kura sonucu 2. Lig grupları şu şekilde oluştu:

1. GRUP

2.GRUP

1- ORDU SOYASPOR

1- KIRKLARELİ LÜLEBURGAZ DÜV.LİS.SPOR

2- TRABZON İDMANOCAĞISPOR

2- ZONGULDAK KDZ EREĞLİ BLD.SPOR

3- KOCAELİ GÖLCÜKSPOR

3- KOCAELİ İZMİT SARAYBAHÇESPOR

4- İST. MARMARA ÜNİV.SPOR

4- İSTANBUL ÜMRANİYE MEVLANA LİS.S

5- BURSA SAĞLIK GÜCÜSPOR

3. GRUP

4.GRUP

1- ANTALYASPOR

1- MERSİN GENÇLERBİRLİĞİ

2- DENİZLİ BOZKURT SPOR LİS.S.

2- ADANA İDMANYURDUSPOR

3- İZMİR BESEM SPOR

3- GAZİANTEP GAZİKENTSPOR

4- İZMİR ELİTSPOR

4- HATAY DUMLUPINARSPOR

5- MANİSA TURGUTLU BEL.SPOR

5- MALATYA GENÇLİK VE SPOR

16 Aralık 2008 Salı

U19 ve U17 Bayanların rakipleri belli oldu

U19 ve U17 Bayanların rakipleri belli oldu 18.11.2008

U19 ve U17 Bayanların rakipleri belli oldu

2009-2010 Bayanlar U19 ve U17 Avrupa Şampiyonası I. Tur Grup Eleme kuraları İsviçre'nin Nyon kentinde bulunan UEFA Merkezi'nde yapılan törenle çekildi. Törene TFF'yi temsilen Dış İlişkiler Müdürü Metin Tunçer katıldı.

U19 Bayan Milli Takımımızın ev sahipliğini yapacağı U19 Bayanlar Avrupa Şampiyonası I. Tur Grup Elemeri 7. Grup'ta, Fransa, Sırbistan ve Gürcistan ile eşleşti. 19, 21 ve 24 Eylül 2009'da oynanacak karşılaşmalarda grubu 1 ve 2. sırada bitiren ve tüm grupların en iyi 3. iki takımı II. Tur'a yükselmeye hak kazanacak.

Slovenya'nın ev sahipliğini yapacağı U17 Bayanlar Avrupa Şampiyonası I. Tur Grup Elemeri 4. Grup'ta ise U17 Bayan Milli Takımımız, İrlanda Cumhuriyeti, Danimarka ve Slovenya ile eşleşti. 10, 12 ve 15 Ekim 2009'da oynanacak karşılaşmalarda grubu 1. sırada bitiren ve tüm grupların en iyi altı 2. takımı II. Tur'a yükselmeye hak kazanacak.

U19 Avrupa Şampiyonası I. Tur Grup eşleşmeleri şöyle:

1. GRUP

2. GRUP

3. GRUP

4. GRUP

5. GRUP

6. GRUP

İrlanda Cum.

Çek Cum.

Galler

İskoçya

Hollanda

İngiltere

Finlandiya

İsveç

Danimarka

İtalya

Polonya

Norveç

Hırvatistan

Estonya

Bosna Hersek

Kuzey İrlanda

İsrail

Belarus

Faroe Adaları

Slovenya

Moldova

Bulgaristan

Litvanya

Slovakya

7. GRUP

8. GRUP

9. GRUP

10. GRUP

11. GRUP

BAY

TÜRKİYE

Hungary

Avusturya

İspanya

Portekiz

Makedonya

Fransa

Belçika

Rusya

Ukrayna

İsviçre

Almanya

Sırbistan

Letonya

Kazakistan

Azerbaycan

İrlanda

Gürcistan

Ermenistan

Yunanistan

Kıbrıs Rum Kes.

Romanya


Not: Makedonya U19 Bayanlar Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yapacağı finallere direk katılacak. Almanya ise U19 Bayan Milli Takımları arasında en yüksek puana sahip olduğu için U19 Bayanlar Avrupa Şampiyonası I. Tur'unu bay geçecek.

U17 Avrupa Şampiyonası I. Tur Grup eşleşmeleri şöyle:

1. GRUP

2. GRUP

3. GRUP

4. GRUP

5. GRUP

İngiltere

İsviçre

Macaristan

TÜRKİYE

Polonya

Galler

İtalya

Norveç

İrlanda Cum.

Belçika

Belarus

Gürcistan

Hırvatistan

Danimarka

Bulgaristan

Makedonya

Faroe Adaları

Yunanistan

Slevanya

Romanya

6. GRUP

7. GRUP

8. GRUP

9. GRUP

10. GRUP

Ukrayna

Fransa

Finlandiya

Çek Cum.

İspanya

Hollanda

Almanya

İsveç

İskoçya

Rusya

Kazakistan

İsrail

Estonya

Avusturya

Sırbistan

Moldova

İzlanda

Letonya

Litvanya

Ermenistan