16 Aralık 2008 Salı

HEM ÜNİVERSİTEDE OKUYORLAR, HEM DE SAHADA TERLİYORLAR

-HEM ÜNİVERSİTEDE OKUYORLAR, HEM DE SAHADA TERLİYORLAR-

Ankara Gazi Üniversitesi takımının kaptanı Kezban Gülşen ise 7 yıldır formasını giydiği takım için çalıştığını belirterek, aynı zamanda Gazi Üniversitesi Beden eğitimi Yüksekokulu'nda son sınıf öğrenimini sürdürdüğünü söyledi.

8-10 yaşlarından itibaren ağabeyi ile birlikte futbol maçlarına gittiklerini anlatan Gülşen, diğer arkadaşlarının büyük bir çoğunluğu gibi en büyük destekçisinin ailesi olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

''İlk zamanlar çevremdeki bazı insanlar, ilgilendiğim spor dalı ile ilgili olumsuz yorumlar yaparlardı. Ancak başarımı görünce hiç kimse engel olmamaya çalışıyor, aksine destekliyorlar.''

Bayan futbol ligi karşılaşmalarındaki seyirci kitlesinin her geçen gün arttığını ifade eden Gülşen, ''Zamanla herkesin bu branşı kabulleneceğine ve daha fazla ilgilenmeye başlayacağını zannediyorum'' diye konuştu.

Gazi Üniversitesi Spor Yöneticiliği 2. sınıf öğrencisi ve üniversitenin bayan futbol takımı sporcularından Damla Demirdön de erzurum'da yaşadıkları dönemde evlerine yakın olan bir sahada kendisinden yaşça büyük erkeklerle futbol oynamaya başladığını ve kendisini geliştirdiğini söyledi.

Babasının tayininin Ankara'ya çıkmasının ardından tanıştığı Ankara Gazi Üniversitesi futbol Kulübü'nde 4 yıldan beri forma giydiğini anlatan Demirdön, ''Eğer bugün futbol adına bir şeyler yapabiliyorsam, her zaman ailemin arkamda olmasından kaynaklanıyor. Benim her maçıma gelip, beni desteklerler. Arkadaşlarım bazı olumsuz tepkiler veriyor, ancak insanların artık bayan futbolcuları kabullenmesi gerekir. Çünkü bu sporda bizler de varız'' diye konuştu.

-BABASI AMATÖR, KENDİ PROFESYONEL-

Ankara Gazi Üniversitesi'nin milli sporcularından Lütfiye Erçimen de 7 yıldır resmi olarak Gazi Üniversitesi'nin bayan futbol takımında yer aldığını söyledi.

futbol ile Ankara'daki bir amatör spor kulübünde forma giyen babası sayesinde tanıştığını anlatan Erçimen, ''Babam sürekli beni maçlara götürüyordu. Daha sonra ise futbol benim çok alıştığım ve zevk aldığım bir spor dalı oldu'' dedi.

Hiç yorum yok: